ΕΛΛΑΔΑ

Βραβεία Ευρωπαίου Πολίτη στην Κατερίνα Παναγοπούλου και στις ΜΚΟ «Praksis» και «Μπορούμε»

Βραβεία Ευρωπαίου Πολίτη στην Κατερίνα Παναγοπούλου και στις ΜΚΟ «Praksis» και «Μπορούμε»

Βραβεία Ευρωπαίου Πολίτη 2017: Άλλη μια κορυφαία τιμητική διάκριση βάζει στο ενεργητικό της η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει εθελοντικά, με επίκεντρο τον άνθρωπο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008.

Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.

Για το έτος 2017, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τα Βραβεία στην Ελλάδα παίρνουν:

* Η ΜΚΟ «Praksis» – πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη,

* Η Αικατερίνη Παναγοπούλου – πρόταση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη

* Η ΜΚΟ «Μπορούμε» – πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μιλτιάδη Κύρκου.

11220789 563131577195531 2392649934841806798 n

Στην Ελλάδα αναλογούσαν συνολικά δύο βραβεία. Έπειτα, όμως, από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μέλος της Επιτροπής, υπήρξε συμφωνία να δοθεί, κατ’ εξαίρεση, και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα, έναντι των δύο που της αναλογούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό.

Η ελληνική επιτροπή αξιολόγησης είχε προτείνει, κατά σειρά, για δύο βραβεία τη ΜΚΟ «Praksis» και την Αικατερίνη Παναγοπούλου. Η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων, με αποτέλεσμα να απονεμηθεί 3ο βραβείο και στην ΜΚΟ «Μπορούμε».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυρία Παναγοπούλου, εδώ και χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς και εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

panagopoyloy 11

Έχει βραβευτεί πολλές φορές, έχει τιμηθεί πάμπολλες και βρίσκεται μέσα σε ένα έργο που μάλλον δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί η Κατερίνα Παναγοπούλου διακατέχεται από άσβεστο πάθος για ότι κάνει και είναι αεικίνητη!