ΕΛΛΑΔΑ

«Επιχείρηση Μενίδι»: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα

«Επιχείρηση Μενίδι»: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα

Ο θάνατος του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής από «αδέσποτη» σφαίρα «ξεσκέπασε» την τραγική κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Μενίδι

Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και πυροβολισμοί καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλουν, οι συμπλοκές, οι ληστείες, οι διαρρήξεις, το εμπόριο ναρκωτικών και οι πυροβολισμοί είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα όχι μόνο αστυνομικά, αλλά και κοινωνικής πολιτικής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Μενιδίου.

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής έχει προτεραιότητα την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, γι αυτό θα δημιουργηθεί υποδιεύθυνση αστυνομίας στο Μενίδι, ενώ θα περιπολούν σε καθημερινή βάση περίπου 120 αστυνομικοί.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δυτική Αττική

Τα μέτρα που θα ληφθούν από το υπουργείο προστασίας του πολίτη για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική περιλαμβάνουν :

  • Ονομαστικοποίηση αστυνομικών και δράσεων,
  • Αλληλοενημέρωση, σε καθημερινή βάση, αρμοδίων για ζητήματα τάξης και ασφάλειας, για γεγονότα, αδικήματα και ιδιαιτερότητες,
  • Καθημερινές, «ειδικές δράσεις» των δυνάμεων Τάξης (περιπολίες ομάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΤΡΟΧΑΙΑΣ), σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες, ύστερα από αξιολόγηση εγκληματολογικών δεδομένων,
  • Στοχευμένες – συντονισμένες Δράσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
  • Καθημερινές επαφές των επικεφαλής των Υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής με Δημάρχους και τοπικούς Φορείς.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συλλήψεις που έχουν γίνει στη Δυτική Αττική.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2017, ελέγχθηκαν 21.412 άτομα, σε αντίθεση με τα 15.771 που ελέγχθηκαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Προσήχθησαν 7.011 άτομα (έναντι 7.158 το 2016), ελέγχθηκαν 12.569 οχήματα (έναντι 6.658 το 2016) και συνελήφθησαν 391 άτομα (έναντι 271 ατόμων το 2016).

Όσον αφορά τις συλλήψεις:

  • για ληστείες συνελήφθη ένα άτομο το 2016, έναντι 6 το 2017
  • για κλοπές - διαρρήξεις 40 συλλήψεις το 2016, 64 το 2017
  • για ναρκωτικά 33 το 2016, ενώ το 2017 συνελήφθησαν 62 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις