ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή για τον καύσωνα αλλά και το φόβο πυρκαγιών

Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή για τον καύσωνα αλλά και το φόβο πυρκαγιών

Με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» από σήμερα έως και την Κυριακή πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι αρμόδιες υπηρεσίεςτης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει να παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, έως και την Κυριακή, αρκετοί κλιματιζόμενοι χώροι προσφέροντας δροσιά.

Επιπλέον πανέτοιμες είναι οι υπηρεσίες -σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τις εθελοντικές ομάδες- για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, με το «βάρος» να πέφτει στον πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το Σέιχ Σου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι «μέχρι στιγμής οι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου για πυρκαγιές είναι στο επίπεδο 2. Θυμίζω πως το μέγιστο επίπεδο είναι 5. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανέβει στο 3, λόγω των ανέμων. Σε περίπτωση που μας ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είμαστε έτοιμοι για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου».

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες, να μην πετούν τσιγάρα και σκουπίδια στην περιφερειακή οδό καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά.

Σχετικά με την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της κ. Πατουλίδου να διαθέσει στο κοινό το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου είναι ανοιχτή από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, στις 10 το βράδυ.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού

Ανοίγουν οι χώροι του Διοικητηρίου

Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι του Διοικητήριου προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Οι χώροι λειτουργούν από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα από τους δήμους

Για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε ΚΑΠΗ έχει μεριμνήσει από σήμερα έως την Κυριακή ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για το κύμα καύσωνα είδαμε ποιους χώρους μπορούμε να διαθέσουμε για το κοινό. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο, εάν απαιτηθεί, να ανοίξουμε και άλλους γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα είναι ανοιχτοί οι χώροι στο 4ο παράρτημα του ΚΑΠΗ (Γρ.Λαμπράκη 42, 2310 245242) και στο 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στεφάνου Νούκα 10, Χαριλάου, 2310 314424 και 2310 313887) έως το Σάββατο, στις 10 το βράδυ.

Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με το υπνωτήριο και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας των αστέγων.

Ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους δημότες έχουν φροντίσει να λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις