ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα (pics+vids)

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα (pics+vids)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα πριν λίγη ώρα κατά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάνναέπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι οι διαδηλωτές έκαναν «γυαλιά καρφιά» δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού.

Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζαμαρίες ενώ οι αστυνομικοί, απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά.

Δείτε τα βίντεο!

Ένταση και στο Εφετείο μετά την απόφαση

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της 28χρονης Ηριάννας, η οποία εκτίει ποινή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και κατοχή και μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.

Στο άκουσμα της απόφασης, φίλοι και υποστηρικτές της Ηριάννας ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και συνθήματα μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου. Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και μπουκάλια με νερό, ενώ ακούστηκαν και έντονες διαμαρτυρίες, όπως «Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω, όλοι είναι έξω και βάζετε μέσα παιδιά».

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους δρόμους πέριξ του Εφετείου, όπου νεαροί συνέχισαν την διαμαρτυρία τους και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κλείνοντας το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις