ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κως – Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο κόσμος έτρεχε στο βουνό με κουβέρτες και μαξιλάρια

Σεισμός Κως – Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο κόσμος έτρεχε στο βουνό με κουβέρτες και μαξιλάρια

Tις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου περιγράφει ξενοδοχοϋπαλλήλος από την Κρήτη, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο της Κω.

Μιλώντας στο eparxies.gr, η Ηρακλειώτισσα Σ.Β, 27 ετών, η οποία εργάζεται σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα σημείωσε: «Ο ήχος από τα τζάμια, τα ντουλάπια και τα αντικείμενα που έπεφταν κάτω μας, αλλά και το μεγάλο ταρακούνημα μας ξύπνησαν με άγριο τρόπο».

«Βγαίνοντας έξω από το σπίτι, αντίκρισα τον κόσμο που μεταφέρονταν από το κέντρο στο βουνό καθώς υπήρχε έντονος φόβος για τσουνάμι. Τρόμος ήταν ζωγραφισμένος στα μάτια των ανθρώπων, ξένοι, παιδιά, όλοι ήταν σοκαρισμένοι, κρατούσαν στα χέρια μαξιλάρια και κουβέρτες! Ιδιαιτέρως οι τουρίστες, δεν είναι συνηθισμένοι σε σεισμούς και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν έχουν βιώσει ποτέ. Άρα είναι κατανοητό ότι ο πανικός που επικρατούσε ήταν ακόμα μεγαλύτερος. Κάποιοι μάλιστα έψαχναν καταφύγιο στο στρατόπεδο!» τόνισε η 27χρονη.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο eparxies.gr, κανένας δεν κοιμήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα αναφέρει, πώς ακόμα κι αν αψηφούσες τον κίνδυνο και προσπαθούσες να κοιμηθείς, δε γινόταν αφού όλη την ώρα γινόντουσαν μετασεισμοί:

«Κανείς δεν έχει κοιμηθεί. Στο ξενοδοχείο όλο το προσωπικό ήταν ξενυχτισμένο, και παρά τις αντίξοες συνθήκες δουλεύουμε κανονικά. Μάλιστα ζήτησαν να πάνε στα σπίτια τους νωρίτερα, προκειμένου να μαζέψουν το «χάος» που δημιούργησε ο σεισμός. Ακόμα κι εκείνοι έκαναν προσπάθεια για να πάνε στις δουλειές τους το πρωί, δεν τα κατάφεραν λόγω των πολλών μετασεισμών.»

Σχετικές ειδήσεις