ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να βγει από το Δαφνί», εξομολογείται ο αδελφός του δράστη

«Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να βγει από το Δαφνί», εξομολογείται ο αδελφός του δράστη

Ευθύνες σε υπαλλήλους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί επιρρίπτει ο αδελφός του 45χρονου δράστη της στυγερής δολοφονίας της 51χρονης συντρόφου του στο Περιστέρι, κατηγορώντας τους ότι δεν έπρεπε να του επιτρέπουν να παίρνει άδειες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», ο αδελφός του δράστη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του αδερφού μου όφειλαν να γνωρίζουν ότι δεν έπρεπε να λαμβάνει άδειες. Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να βγει».

Ο 45χρονος έφυγε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του ΨΝΑ στη Νίκαια όπου νοσηλευόταν, χωρίς όμως να προβλέπεται ο εγκλεισμός του, και είχε την ελευθερία να περνάει τα βράδια στο σπίτι του. Πήγε στο Περιστέρι προκειμένου να συναντήσει την 51χρονη σύντροφό του, ωστόσο μετά από καβγά την δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές.

«Ο αδερφός μου μπαινόβγαινε σε αυτή τη δομή του ψυχιατρείου στη Νίκαια και ερχόταν συχνά στο σπίτι του στο Περιστέρι. Τη σύντροφό του την είχε γνωρίσει εκεί, όπου νοσηλευόταν, καθώς αυτή εργαζόταν ως υπάλληλος συνεργείου καθαριότητας. Κάποια στιγμή έμενε στο διαμέρισμά της στη Νίκαια και εδώ και ενάμιση χρόνο μεταφέρθηκε στο δικό μας σπίτι στο Περιστέρι», λέει ο αδελφός του στη συνέντευξη.

Επισημαίνει, δε, ότι και ο ίδιος είχε αντιληφθεί ότι η σχέση δράστη και θύματος αντιμετώπιζε προβλήματα το τελευταίο διάστημα: «Εγώ επειδή μένω στον πάνω όροφο, είχα καταλάβει ότι τον τελευταίο καιρό η σχέση τους δεν πήγαινε καλά. Όπως μου είχε πει πρόσφατα, δεν ήθελε η σύντροφός του να έχει σχέσεις με άλλους, φίλους, φίλες, συγγενείς, αλλά ούτε κι αυτή ήθελε ο αδερφός μου να έχει σχέσεις με άλλους. Και έγινε το κακό».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος ο δράστης εξομολογήθηκε την πράξη του στον ψυχίατρο που τον παρακολουθεί, ο οποίος και ενημέρωσε την αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις