ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Βαριές κατηγορίες για τους γονείς του κακοποιημένου βρέφους - Ποια η κατάσταση της υγείας του

Πάτρα: Βαριές κατηγορίες για τους γονείς του κακοποιημένου βρέφους - Ποια η κατάσταση της υγείας του

Δεν σταματά να σοκάρει η υπόθεση κακοποίησης ενός βρέφους μόλις 7 μηνών, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ - ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη (26/07), ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους μόλις 7 μηνών, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και αφορούν σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Πέμπτη. Αν τελικά κριθούν ένοχοι, σημειώνει το patrastimes.gr, κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην Πάτρα, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει κατά το παρελθόν ανώνυμες καταγγελίες για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το μωρό της.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι από το 2009 έως και το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι το βρέφος είχε χτυπηθεί στο μάτι.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό. Μετά και το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας η δικογραφία ανασύρθηκε και πλέον συσχετίζεται με την υπόθεση κακοποίησης.

Κι ενώ το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ο πατέρας και η μητέρα του βρέφους, ισχυρίζονται πως τα σοβαρά τραύματα που φέρει στο σώμα του το βρέφος – κατάγματα, μώλωπες, εκχυμώσεις, καψίματα- τα προκάλεσε ο μεγαλύτερος γιος τους!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών, η μητέρα αρνείται τις βαριές κατηγορίες. Ετσι αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ώστε να πέσει φως στο κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ευσταθούν ή οι ίδιοι προκάλεσαν τα κατάγματα, τους μώλωπες και τα καψίματα στο κοριτσάκι.

Τι υποστήριξαν οι γονείς

Συγκεκριμένα οι γονείς υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του. Οι γιατροί όμως από την πρώτη στιγμή τους διαψεύδουν. Κρίνουν ότι τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Επιπλέον από τις νέες εξετάσεις φάνηκε, ότι το παιδί δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη. «Το μωρό δεν διατρεφόταν όπως έπρεπε» είπαν μεταξύ άλλων οι γιατροί του νοσοκομείου, που παραμένει το άτυχο αγγελούδι.

Πηγή φωτογραφίας: patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις