ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Το μεγάλο μυστικό του 43χρονου επιχειρηματία και η πτήση του θανάτου

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Το μεγάλο μυστικό του 43χρονου επιχειρηματία και η πτήση του θανάτου

Πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα | Ειδήσεις:Διονύσης Τσεκούρας και Νίκος Γρηγορίου, τα δυο πρόσωπα της τραγωδίας - Μεταξύ Τυρνάβου και Λάρισας, στην περιοχή Δένδρα, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (27/7), τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Η μεγάλη του αγάπη, οι πτήσεις, στάθηκε μοιραία για τον Διονύση Τσεκούρα που έχασε τη ζωή του μαζί με τον 37χρονο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκο Γρηγορίου, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή των Πλατανουλίων, 15 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Ο Διονύσης Τσεκούρας, μεγαλωμένος στην Αμφιλοχία, είχε καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του "αυτοκρατορία" στο χώρο του καφέ στην περιοχή, αφού ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Illy στην Θεσσαλία.

dio 1

Αρκετά γνωστός στη Λάρισα, παντρεμένος με τη σύζυγό του Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στη μεγάλη του αγάπη: στους αιθέρες.

Πετούσε με κάθε ευκαιρία που του δίνονταν, ενώ όπως εξηγούσαν στο onlarissa.gr φίλοι του, "ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αεροπλάνα, που αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει".

Ο προσωπικός λογαριασμός του στο facebook εξάλλου, ήταν γεμάτος από φωτογραφίες με αεροσκάφη, σε κάποιες από τις οποίες πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος.

dio 2

Το μοιραίο μονοκινητήριο μάλιστα, ήταν κατά τις ίδιες πληροφορίες ιδιοκτησίας του άτυχου 43χρονου.

dio 3

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 27/07/2017 στις 6.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μία ώρα νωρίτερα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν συναγερμός σήμανε στις 21:00 της Τετάρτης (26/7) στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας μετά από πληροφορίες για πτώση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης.

O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης είπε πως το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος κατά πληροφορίες ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.

2

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα και πραγματοποίησαν έρευνες από εδάφους κλιμάκια της Αστυνομίας.

H Πυροσβεστική συμμετείχε στις έρευνες με οχτώ οχήματα και 18 άντρες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα μέσα, επιχείρησαν και από αέρος ελικόπτερα.

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Πηγή: Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Σχετικές ειδήσεις