ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης σε Σπέτσες και Ανάβυσσο - Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών (pics+vids)

Πύρινος εφιάλτης σε Σπέτσες και Ανάβυσσο - Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών (pics+vids)

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους που είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια - Μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων - Πύρινα μέτωπα και σε Πύλο, Αμαλιάδα

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η χώρα για μία ακόμα ημέρα. Επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι φλόγες τύλιξαν αρκετές περιοχές της χώρας.

Δύσκολες ώρες βίωσαν κάτοικοι και επισκέπτες στις Σπέτσες, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, με τις φλόγες να φτάνουν με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές. Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη για να την περιορίσουν και θα παραμείνουν στην περιοχή όλη τη νύχτα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από την Αθήνα έφτασε ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος βοήθησαν στην κατάσβεση 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Το πρόβλημα των πυροσβεστών ήταν ότι άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση ο άνεμος και δεν μπορούσαν να την «κλειδώσουν» και να τη θέσουν τουλάχιστον υπό μερικό έλεγχο.

Πύρινη κόλαση σε Ανάβυσσο και Πύλο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (01/08) και στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, στην Ανάβυσσο Αττικής.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες συμμετέχει ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα για τη φωτιά στην Ανάβυσσο ΕΔΩ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για φωτιά που ξέσπασε στη Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30 σε δασική έκταση στην περιοχή Σουληνάρι της Πύλου. Στο σημείο επιχειρούν 12 άνδρες της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη πετζετέλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την πυρκαγιά στην Πύλο

Φωτιές και στην Κρήτη

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο νησάκι Χρυσή, ανοικτά του Λασιθίου, με τους πυροσβέστες να αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost.gr, η φωτιά ξεκίνησε από απορρίμματα, στη νότια πλευρά του νησιού και έγινε αντιληπτή από τους λουόμενους που ενημέρωσαν τις Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι λίγο πριν το οικισμό Μαριού στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, άμεσα επενέβησαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου για την κατάσβεση της, η οποία είναι δυσχερής λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και στην περιοχή Φραγκοβίλα Αμαλιάδας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Τετάρτη (02/08)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Αττικής

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια, Βοιωτία)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)










Σχετικές ειδήσεις