ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύσκολη νύχτα στη Μυτιλήνη - «Πρόκειται για εμπρησμό»

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύσκολη νύχτα στη Μυτιλήνη - «Πρόκειται για εμπρησμό»

Φωτιά - Τώρα:Δραματικές ώρες στη Μυτιλήνη από την μεγάλη πυρκαγιά που καταπίνει στρέμματα με την βοήθεια των ανέμων – Τονησί αναμένει ενισχύσεις από την Αθήνα – Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Η μεγάλη φωτιά που κατακαίει αυτή την ώρα είναι σε δυσπρόσιτο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ώρες έχουν κατευνάσει διευκολύνοντας το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα με 24 πυροσβέστες, ενώ έχουν σταματήσει οι εναέριες επιχειρήσεις. Παράλληλα αναμένονται έξι ακόμα οχήματα από την Αθήνα.

«Πρόκειται για εμπρησμό»

Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα σε πολλά μέτωπα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος.

«Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4:30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

Η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν μέχρι να πέσει στο σκοτάδι, ενώ αναμένονται πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.

Λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει στην περιοχή, η φωτιά κατευθύνεται νότια προς τα Τρύγονα, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη νύχτα στη Μυτιλήνη

Η μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από τις 4:30 το απόγευμα ησε αγροτική και δασική έκταση μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της στη διάρκεια της νύχτας, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής.

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε επιπλέον βοήθεια. Περιμένουμε και άλλες ενισχύσεις, θα έρθουν με το πλοίο οχήματα καθώς και άλλα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και επιπλέον εναέρια μέσα. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις μας ήταν ότι θα έχουμε μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Χριστιάνα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9.30 το βράδυ στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή στη Μυτιλήνη

Σχετικές ειδήσεις