ΕΛΛΑΔΑ

Όπου φύγει φύγει... Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς

Όπου φύγει φύγει... Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι αδειούχοι του Αυγούστου – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά – Καθυστερήσεις σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου - Με 100% πληρότητα φεύγουν λεωφορεία και τραίνα

Κατά χιλιάδες αφήνουν πίσω τους το κλεινόν άστυ οι κάτοικοι, με την κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Από νωρίς το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά. Στην Πειραιώς, στη Γούναρη, στη Βασιλέως Γεωργίου, στην Κόνωνος καταγράφεται μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις και οι οδηγοί να αδυνατούν να φτάσουν στο λιμάνι και να μπουν στο πλοίο.

Μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης αρκετοί ταξιδιώτες έχασαν τα πλοία της γραμμής για Σύρο- Τήνο – Μύκονο και Σύρο – Μύκονος- Εύδηλος- Καρλόβασι που έφυγαν από 7:00 και 7:30 αντίστοιχα για τους προορισμούς τους.

Το λιμενικό προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του πλοίου στο λιμάνι.

Τα περισσότερα πλοία αγγίζουν σε πληρότητα το 95%-98%.

Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και προς το λιμάνι της Ραφήνας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τις πτήσεις εσωτερικού να έχουν την... τιμητική τους και τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς να δέχονται χιλιάδες επισκέπτες.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% φεύγουν και τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Μάλιστα, ορισμένοι νομοί έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες. Πληρότητα μεγαλύτερη του 90% και στον ΟΣΕ.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η έξοδος των εκδρομέων άρχισε από το μεσημέρι. Από το ύψος της Νίκαιας και μέχρι τη Φιλαδέλφεια τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Καθυστερήσεις αλλά χωρίς προβλήματα και στα διόδια των Αφιδνών.

Παρόμοια κατάσταση και στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Στη λεωφόρο Καβάλας, από το Παλατάκι μέχρι την Ελευσίνα τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ ανά διαστήματα ακινητοποιούνται. Αυξημένη η κίνηση και στην Αττική οδό μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου στους δρόμους που οδηγούν στην Χαλκιδική να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Σχετικές ειδήσεις