ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Ποια η κατάσταση της φωτιάς στα Κύθηρα - 50 πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: Ποια η κατάσταση της φωτιάς στα Κύθηρα - 50 πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο

Σε εξέλιξη παραμένουν σήμερα Τετάρτη, 9 Αυγούστου, οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, την Πάργα και το Αγρίνιο αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία παρουσιάζουν καλή εικόνα.

ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα, από ώρα 06:00 της Τρίτης (08/08) έως 06:00 της Τετάρτης (09/08), σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να καίουν οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, την Πάργα και το Αγρίνιο, αλλά πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα τους είναι καλή.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Τατοΐου στις Αχαρνές και στο Άλσος Βεΐκου, οι οποίες δεν πρόλαβαν να πάρουν διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή (04/08) και προκάλεσε την μεγάλη καταστροφή, μετά την αναζωπύρωση χτες (08/08) το απόγευμα στο νότιο τμήμα του νησιού, η οποία, αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δεν έχει ενεργό μέτωπο, είναι οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της παραμένει σχεδόν το σύνολο των επίγειων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 150 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Τ.Κ Τσεκούρι Πάργας είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο και φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά καίει κυρίως πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή, όπου επιχειρούν κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου, η οποία είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο.

Εκείνο που επισημαίνουν τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι ότι και σήμερα, προβλέπεται μια πολύ επικίνδυνη μέρα για εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με μικρότερο κίνδυνο στη Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Κεντρική χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας Αργολίδος, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, και στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Άρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις