ΕΛΛΑΔΑ

Με μελτέμια κορυφώνεται η έξοδος - «Εγκαταλείπουν» την πρωτεύουσα και οι τελευταίοι εκδρομείς

Με μελτέμια κορυφώνεται η έξοδος - «Εγκαταλείπουν» την πρωτεύουσα και οι τελευταίοι εκδρομείς

Κορυφώνεται, σήμερα Δευτέρα (14/8) και αύριο Τρίτη (15/8) η έξοδος των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς χιλιάδες επιβάτες αναχωρούν με τα προγραμματισμένα δρομολόγια, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το λιμενικό σώμα βρίσκεται επί ποδός για να βοηθήσει στην ομαλή κυκλοφορία των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναχωρούν από τον Πειραιά 21 πλοία, από Ραφήνα 16 πλοία, ενώ από Λαύριο θα αναχωρήσουν πέντε πλοία. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από την Ραφήνα και 6 από το λιμάνι του Λαυρίου.

Την Κυριακή (13/8), στα λιμάνια της Αττικής γινόταν το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες τουρίστες επέλεξαν τα πλοία για να αναχωρήσουν για τις θερινές διακοπές τους. Συγκεκριμένα, 27.822 άτομα και 4.775 οχήματα αναχώρησαν από τον Πειραιά, 7.969 άτομα και 1548 οχήματα αναχώρησαν από Ραφήνα, ενώ τέλος από το Λαύριο αναχώρησαν 1597 άτομα και 399 οχήματα. Επιπλέον αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 7488 άτομα και 816 οχήματα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η έξοδος πραγματοποιήθηκε ομαλά με μικρές καθυστερήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, που όμως δεν επηρέασαν τα δρομολόγια των πλοίων.

Άνεμοι στο Αιγαίο

Ο καιρός αναμένεται σήμερα (14/8) να είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πρόσκαιρα το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και την κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ημέρα Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Την Τέταρτη (16/08) και την Πέμπτη (17/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις