ΕΛΛΑΔΑ

«Αδειάζει» την κυβέρνηση η Πυροσβεστική: Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται

«Αδειάζει» την κυβέρνηση η Πυροσβεστική: Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται

Αποστάσεις από το νέο «αφήγημα» της κυβέρνησης ότι οι φωτιές που κατακαίνε την Ελλάδα οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, παίρνει η Πυροσβεστική.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, κλήθηκε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές περί εμπρησμών και απάντησε: «Όχι δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών».

Υπενθυμίζεται ότι διαρροές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόλις ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο, η οποία καίει ακόμα, έκαναν λόγο για «σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, εν όψει του τριημέρου (σσ του Δεκαπενταύγουστου).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4). Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων».

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με στόχο την αποσταθεροποίηση είχε κάνει λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε πει ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Σχετικές ειδήσεις