ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης σε Ζάκυνθο και Ηλεία (pics & vid)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης σε Ζάκυνθο και Ηλεία (pics & vid)

Φωτιά τώρα:Μάχη με το χρόνο, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, που μαίνονται σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβέστες.

Εκτός από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, δύο είναι τα βασικά μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Οι πυρκαγιές έχουν αποτεφρώσει δασικές εκτάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν απειλήσει κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στη Ζάκυνθο, που καίγεται για πέμπτη ημέρα, τα μέτωπα είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα αυτά στις Βολίμες, στον Αγαλά, στον Κοιλιωμένο και στο Γύρι, όπως αναφέρει το imerazante.gr.

Συνολικά, περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, καθώς τα εννέα από τα δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούν με φθαρμένα λάστιχα και χωρίς σέρβις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, μέσω drone καταγράφονται οι εστίες της πυρκαγιάς και ενημερώνεται αρμοδίως το κέντρο επιχειρήσεων και συντονισμού στην Αττική.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές! Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Εφιάλτης και στην Ηλεία

Στην Αμαλιάδα, δύο είναι τα κύρια πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας (14/8). Το πρώτο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και το δεύτερο προς την μονή της Ανάληψης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως επισήμανε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Στο δεύτερο μέτωπο, που βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης, η κατάσταση φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη.Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος είναι στο μέτωπο, τόνισε στο patrisnews.com ότι η πυρκαγιά έχει αναζωπυρωθεί στο μέτωπο προς Δαφνιώτισσα, ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κατάσβεση στη θέση Ρένεσι.

Το μεσημέρι της Τρίτης (15/8) ξέσπασε και τρίτη φωτιά, στο Τζαμί Πηνείας, σύμφωνα με το amaliadanews.gr. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Συνολικά στην Αμαλιάδα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος και δύο υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr.

Πηγή: ΑΠΕ, imerazante.gr, patrisnews.gr.

Σχετικές ειδήσεις