ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή τα χωριά (pics & vids)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή τα χωριά (pics & vids)

Μάχη με το χρόνο για να κατασβέσουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται από την Τετάρτη (16/8) στην Κεφαλονιά δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα, που κατακαίνε αγροτοδασικές εκτάσεις, στους πρόποδες του Αίνου. Το πρώτο στο Ρατζακλί, το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και το δεύτερο στα Σιμωτάτα και Λουρδάτα, όπου η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με χθες.

Επί τόπου επιχειρεί το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, ενώ προς ενίσχυση έσπευσαν κι άλλες δυνάμεις από τη Δυτική Ελλάδα.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου πεζετέλ πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος. Επί τόπου επιχειρούν, επίσης, 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 26 εθελοντές με πέντε υδροφόρες.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος πρόκειται να καταθέσει αίτημα ώστε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού – Πρόννων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο νησί. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να οριοθετηθούν ζώνες πυρόσβεσης, ενώ στα σημεία θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό, οι οποίες ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Πηγή: inkefalonia.gr, kefaloniapress.gr

Σχετικές ειδήσεις