ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Ψάχνουν για «χαμένο θησαυρό» στην πλατεία Άρεως (pics&vid)

Τρίπολη: Ψάχνουν για «χαμένο θησαυρό» στην πλατεία Άρεως (pics&vid)

Το αποφάσισαν και το έκαναν!

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 29 Αυγούστου οι ανασκαφές στην πλατεία του Άρεως για τον χαμένο θησαυρό, σύμφωνα με τη απόφαση που είχε ληφθεί το ν περασμένο Σεπτέμβρη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί της Τρίτης και απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του Δήμου.

Περί τις 10:00 η Αρχαιολογία, ο Δήμος και η Αστυνομία περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, προκειμένου να ξεκινήσει την ανασκαφή. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε βρεθεί κάτι από τον θησαυρό, ο οποίος σύμφωνα με τις προσδοκίες, περιλαμβάνει χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Στο σημείο συγκεντρώθηκα και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περιμέναν να δουν τι θα συμβεί.

«Εκεί που σκάβουν, υπάρχουν μόνο τουαλέτες»

Το ασυνήθιστο, οπωσδήποτε, γεγονός, έχει ιντριγκάρει πολλούς πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στον χώρο της ανασκαφής, για την οποία ο καθένας τους έχει την άποψή του. Όπως είπαν, εκεί όπου έσκαψαν τα συνεργεία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ένας βόθρος. Άλλοι λένε ότι τις λίρες συνηθίζεται να τις θάβουν στο ένα μέτρο.

Στις 11 περίπου το μεσημέρι, ένα ακόμα μεγαλύτερο σκαπτικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη τσάπα, προστέθηκε στις «δυνάμεις» της ανασκαφικής ομάδας. Τα ευρήματα περιορίστηκαν σε μπάζα και σιδερόβεργες, όπως και πλακάκια από τις τουαλέτες που είχαν «χωθεί», δείγματα του τι αφήνει «προίκα» στο πάρκο μας ένα έργο όταν τελειώνει ή όταν θάβεται.

Στη «μάχη» και ραβδολόγος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει και ειδικός ραβδολόγος, η ράβδος του οποίου μέχρι στιγμής έχει δώσει σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό. Λίγο μετά τις 11:10 βρέθηκε πολύ παλιό καζανάκι.

Ο δασάρχης βρέθηκε στον χώρο της ανασκαφής, σε περίπτωση που θα δινόταν παράταση στα έργα. Τελικώς, όλα σταμάτησαν στις 13:00.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχετικές ειδήσεις