ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται ένα θερμό Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός - Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται ένα θερμό Σαββατοκύριακο - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός: Με μίνι καύσωνα φαίνεται πως μπαίνει ο Σεπτέμβριος – Τα ισχυρά φαινόμενα που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα υποχωρούν και έρχονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες– «Βόμβα» από το γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο: Έρχεται ένα πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο

Για τις ξαφνικές αλλαγές που παρουσιάζει ο καιρός φέτος το καλοκαίρι κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Πραγματικά, το φετινό καλοκαίρι, είχε τόσα καιρικά σκαμπανεβάσματα που είχα χρόνια να δω. Από τις καταιγίδες, γρήγορα πηγαίναμε σε ισχυρούς καύσωνες και μετά πάλι εντυπωσιακές δροσιές για την εποχή» γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά τις καταστροφικές καταιγίδες (για τις καλλιέργειες) για την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 28°C, έρχεται ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο, αφού ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 36-37°C και πιθανώς τους 38°C για τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Δεν αποκλείεται δε, σε πολύ τοπικό επίπεδο, να δούμε ακόμη και πιο αυξημένες τιμές στον υδράργυρο».

Όπως γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος, από τα 8 μποφόρ βοριάδες σήμερα, αύριο Πέμπτη θα πάμε στα 6-7 μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή φαίνεται ότι το μελτέμι θα εξασθενήσει περαιτέρω με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να τραβήξει πάλι τη ανηφόρα μιας και θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική.

Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Το Σαββατοκύριακο, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις διάφορες περιφέρειες της χώρας θα διαμορφωθούν ως εξής:

- Θράκη : 36-37°C
- Ανατολική Μακεδονία : 35-36°C
- Κεντρική Μακεδονία : 37-38°C
- Δυτική Μακεδονία : 34-35°C
- Ήπειρος : 34°C
- Επτάνησα : 31°C
- Θεσσαλία : 38°C (πολύ τοπικά ίσως και 39°C)
- Δυτική Στερεά : 35-36°C
- Κεντρική Στερεά : 36°C
- Ανατολική Στερεά : 36-37°C
- Αττική 36°C (Την Κυριακή ίσως και 37°C)
- Εύβοια : 36°C
- Δυτική Πελοπόννησος : 34-35°C
- Ανατολική Πελοπόννησος : 36-37°C
- Βόρειο και ΒΑ Αιγαίο : 35-36°C
- Κυκλάδες : 33-34°C
- Κρήτη : 34°C (νότια πλευρά του νησιού 36-37°C)
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 34-35°C (ανατολικές ακτές 36°C)
- Δωδεκάνησα : 34-35°C (ανατολική Ρόδος : 36°C)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Παρασκευή (01/09) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις