ΕΛΛΑΔΑ

Blue Star Patmos - Αποκλειστικό βίντεο: Πότε θα ρυμουλκηθεί στην Ίο (pics)

Blue Star Patmos - Αποκλειστικό βίντεο: Πότε θα ρυμουλκηθεί στην Ίο (pics)

Blue Star Patmos | Ειδήσεις: Σπιθαμή προς σπιθαμή εξετάζουν ιδιώτες δύτες τα ύφαλα του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», το οποίο τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου προσάραξε σε ξέρα ανοιχτά της Ίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τη δεξιά πλευρά του.

ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΡΟΣ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΥΤΕΣ ΤΑ ΥΦΑΛΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΕ ΞΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ IΟΥ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΡΟΗ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η αυτοψία στο σκάφος, αναμένεται να δοθεί η σχετική έγκριση, ώστε να ρυμουλκηθεί το Blue Star Patmos στο λιμάνι της Ίου.

Ήδη στο σημείο όπου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο, παραπλέουν τρία ρυμουλκά σκάφη, τα οποία περιμένουν το τελικό «ok» από τους εμπειρογνώμονες.

Στο Blue Star Patmos παραμένουν συνολικά 12 φορτηγά και 16 Ι.Χ. οχήματα καθώς το 40μελές πλήρωμά του, ενώ οι συνολικά 205 επιβάτες του αποβιβάστηκαν σώοι στην Ίο, φορώντας τα σωσίβιά τους, με τη συνδρομή του ταχύπλοου «Super Jet».

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν έχει αναφερθεί έως τώρα θαλάσσια ρύπανση.

Το «Blue Star Patmos» είναι ένα ολοκαίνουργιο πλοίο που κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία της Daewoo έχει μήκος 145 μέτρα και πλάτος 23,2. 'Εχει 90 καμπίνες και μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Σχετικές ειδήσεις