ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Δεν φαντάζεστε ποιος νομός της Ελλάδας είναι «πρωταθλητής» στη φοροδιαφυγή!

ΣΟΚ: Δεν φαντάζεστε ποιος νομός της Ελλάδας είναι «πρωταθλητής» στη φοροδιαφυγή!

Φοροδιαφυγή ρεκόρ αποκάλυψαν οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι τον Αύγουστο στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και ειδικότερα στο νομό Αχαΐας, με τον κλάδο τουρισμού, εστίασης και αναψυχής να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παραβατικότητας πανελλαδικά, λόγω της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dete.gr, μόνο στην Αχαΐα πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο 160 φορολογικοί έλεγχοι, με το ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει το 40%.

Πηγές από τη φορολογική διοίκηση, ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα, γεγονός που καταμαρτυρεί ότι η παράνομη πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων και της απόκρυψης εσόδων, έχει μετατραπεί σε μια μόνιμη πληγή για τα έσοδα του Δημοσίου και την οικονομία, που κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο δραστικά μέσα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, οι εισηγήσεις που γίνονται πλέον προς την ΑΑΔΕ, επικεντρώνονται στη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις για πλήρη εξάλειψη των μετρητών σε όλες τις συναλλαγές.

«Η μόνη λύση πλέον για να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή στη χώρα μας, είναι η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές» ανέφερε στέλεχος της υπηρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις