ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Δακής για τις παράνομες αναβαθμίσεις υπαλλήλων

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Δακής για τις παράνομες αναβαθμίσεις υπαλλήλων

Καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής για την υπόθεση των παράνομων αναβαθμίσεων τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων, την περίοδο 2012-2014.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Δακή –που είναι νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο- ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή.

Το Πλημμελειοδικείο, ωστόσο, έκρινε αθώους τους τέσσερις υπαλλήλους, αναγνωρίζοντας ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.

Σχετικές ειδήσεις