ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Μεξικό: Δείτε τώρα LIVE που έγινε σεισμός πριν από λίγο

Σεισμός Μεξικό: Δείτε τώρα LIVE που έγινε σεισμός πριν από λίγο

Σεισμός τώρα: Δείτε τι καταγράφουν LIVE οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα - Παγκόσμιος τρόμος από το μεγάλο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που χτύπησε σήμερα 8/09/2017 το Μεξικό - Συνεχής ροή ειδήσεων ΕΔΩ

MEXICO 1
seismostora

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS), σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/9), στις 23:49 τοπική ώρα (07:49 ώρα Ελλάδος) στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Τσιάπας στο Μεξικό.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε άγαλμα ύψους 100 μέτρων να «χορεύει» στον ρυθμό των Ρίχτερ στο Μεξικό

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 8,2 ΡΙΧΤΕΡ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ 8,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Την ίδια ώρα, έντονη είναι και η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στον Ελλαδικό χώρο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/09/2017) στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι πολύ κοντά στον Ισθμό και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές, τόσο στην Αττική όσο και στην Κορινθία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα, ψυχραιμια συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, ακόμα και 7 Ρίχτερ, που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει είναι σε κάποια σημαντική θέση.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

Ειδικότερα, ο Γιώργος Δρακάτος σημείωσε: «Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα άρα ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, χρειάζεται ψυχραιμία και να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις. Δε χρειάζεται να ακούει διάφορα πράγματα που διατυπώνονται από τον καθέναν. Υπάρχουν επίσημες αρχές και δεν εννοώ μόνο το Αστεροσκοπείο, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, κρατικοί φορείς, Περιφέρειες κλπ. Σε κάθε επιστημονική κοινότητα, ο καθένας από εμάς δικαιούται να έχει μια επιστημονική άποψη. Εγώ μιλάω μόνο για τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι διαφορετικό πράγμα σαν επιστήμονας να διατυπώσω την άποψή μου την προσωπική και διαφορετικό να υπάρχει μια επίσημη άποψη ενός οργανισμού. Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να ακούει επίσημες ανακοινώσεις και όχι τι λέει ο κάθε “Δρακάτος”, γιατί μπορεί να είναι και δύο διαφορετικά πράγματα. Στην επίσημη ανακοίνωση υπάρχει μια συνεκτίμηση όλων των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Μπορεί κάποιος από εμάς να έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιστημονικά να είναι απόλυτα σεβαστή, όμως δεν είναι επίσημη άποψη».

«Βόμβα» Τσελέντη: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό σε δύο περιοχές της Ελλάδας - Έχουμε ενημερώσει»

Δείτε ΕΔΩ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τους σεισμούς στην Ελλάδα




Σχετικές ειδήσεις