ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τρεις μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τρεις μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Ενώ η πυρκαγιάς, συνεχίζει να μαίνεται για δεύτερη ημέρα σήμερα (12/09), ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος είναι υψηλός (δείκτης 3) για εκδήλωση φωτιάς στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κομοτηνής, Έβρου, Χανιών, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και τη νήσο Κύθηρα.

fwtia kindynos

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 75 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες σε δασική έκταση στο Σουλάριο, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στην περιοχή Πολύλοφο - Σαντομέρι Αχαΐας.

Ειδικότερα, στην δυτική Αχαΐα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα (12/09) το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, συνδράμοντας το έργο των περίπου 60 πυροσβεστών, που επιχειρούν στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα για τη φωτιά στην Αχαΐα ΕΔΩ

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Κοκκινιά του δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων στο νομό Αργολίδας, Σκουροχώρι Ηλείας, Σκουτετσιάδα Αγρινίου και Αρετή στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις