ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν τα κλεμμένα απολιθώματα της Κισσάμου

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν τα κλεμμένα απολιθώματα της Κισσάμου

Οι αρχές εντόπισαν τους δράστες που αφαίρεσαν τα σημαντικά παλαιοντολογικά αποτυπώματα και έτσι τα ευρήματα θα επιστρέψουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κισσάμου.

Τα έξι από τα οκτώ αποτυπώματα ήταν κρυμμένα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η σπουδαία ανακάλυψη

Στις αρχές Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε η είδηση της ανακάλυψης 40 αποτυπωμάτων που παραπέμπουν στα πρώτα ίχνη ανθρώπινης βάδισης. Οι αρχαιολόγοι που ερεύνησαν την περιοχή στον Τράχηλο της Κισσάμου διατύπωσαν την εκτίμηση πως τα συγκεκριμένα αποτυπώματα έχουν ηλικία 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Η κλοπή

Πριν από λίγες ημέρες οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου διαπίστωσαν ότι κάποιος έκλεψε 8 από τα 40 αποτυπώματα. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε έρευνα. Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κισσάμου συνέλαβαν ένα άτομο από την περιοχή των Χανίων το οποίο είχε στην κατοχή του τα δύο αποτυπώματα.

Η αστυνομική έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο συλληφθείς ανέφερε στις αρχές ότι τα υπόλοιπα έξι αποτυπώματα τα έχει ο συνεργός του, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν παραγγελία προς το τμήμα ασφαλείας Χαριλάου προκειμένου να εντοπίσει τον συνεργό και να πάρει από αυτόν ανωμοτί κατάθεση. Κατά την κατάθεσή του ο 55χρονος κρητικός, ο οποίος διαμένει στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε κρυμμένα τα έξι παλαιοντολογικά αποτυπώματα. Ο 55χρονος είχε κρύψει τα αποτυπώματα κοντά στη Σχολή Δικαστών της Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές παρέλαβαν τα σημαντικά ευρήματα και θα τα αποστείλουν στο ΑΤ Κισσάμου στην Κρήτη.

Σχετικές ειδήσεις