ΕΛΛΑΔΑ

Στα Χανιά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που «ναυάγησαν» νότια της Γαύδου

Στα Χανιά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που «ναυάγησαν» νότια της Γαύδου

Διεργασίες για το που θα φιλοξενηθούν σε χώρο του δήμου Χανίων - Τι είπε ο δήμαρχος Χανίων για το χώρο που επελέγη να μείνουν οι 60 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά

Στα Χανιά, συνοδεία αστυνομικών αναμένεται να οδηγηθούν οι περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που εξέπεμψε SOS τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ έπλεε νότια της Γαύδου.

Το σκάφος, συνοδεία πλωτών μέσων του λιμενικού σώματος, έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ πριν ακόμη αγκυροβολήσει ξεκίνησαν οι διεργασίες για το που και πώς θα οργανωθεί η φιλοξενία τους στα Χανιά.

Ο δήμος Χανίων ανέλαβε την πρωτοβουλία φιλοξενίας τους και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, το πιθανότερο είναι οι 60 προσφύγες και μετανάστες να οδηγηθούν στην παιδική εξοχή του Καλαθά που τώρα είναι «ελεύθερη» από προγράμματα.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή απέκλεισε εξ' αρχής την μεταφορά των ανθρώπων σε αθλητικούς χώρους και η λύση του Καλαθά φαίνεται η πιο συμβατή με τις ειδικές συνθήκες φιλοξενίας που προκύπτουν για την περίθαλψη των 60 προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις