ΕΛΛΑΔΑ

Ο κακός χαμός για μία πινακίδα: Στα «μαχαίρια» η Πρέβεζα με το Άκτιο και τη Βόνιτσα

Ο κακός χαμός για μία πινακίδα: Στα «μαχαίρια» η Πρέβεζα με το Άκτιο και τη Βόνιτσα

Ο λόγος που βρίσκονται... στα μαχαίρια, δεν είναι άλλος από την τοποθέτηση του αεροδρομίου σε λάθος νομό!

Μάλιστα, η ένταση συνεχώς και αυξάνεται καθώς μία νέα πινακίδα, που τοποθετήθηκε στην Ιόνια Οδό, πληροφορεί τους διερχόμενους οδηγούς για το πλησιέστερο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην... Πρέβεζα.

Το λάθος; Το αεροδρόμιου Ακτίου βρίσκεται σε άλλο νομό!

Βλέπετε, μπορεί να υπάρχει η υποθαλάσσια που ένωσε τις δυο ακτές, ωστόσο το αεροδρόμιο ανήκει στο δήμο Βόνιτσας – Ακτίου ο οποίος είναι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και όχι στο νομό Πρεβέζης.

Πολλοί τουριστικοί χάρτες, αναφέρουν το αεροδρόμιο ως Άκτιο – Πρέβεζα προφανώς λόγω του ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη. Αυτό όμως είναι λάθος και οι κάτοικοι ζητούν να αποκατασταθεί.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε ο τ. Λυκειάρχης Νώντας Νικάκη ο οποίος διαμαρτύρεται προς τη «Νέα Οδό» που έχει αναλάβει τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, προς την πόλη της Βόνιτσας.

Ο Νώντας Νικάκης αναφέρει:

«Το τελευταίο καιρό έχω δεχτεί πολλά παράπονα από συμπατριώτες για την ελλιπή οδική σήμανση, στην Ιόνια οδό με αναφορά στην πόλη της Βόνιτσας τόσο για τον εντοπισμό της κατεύθυνσής της όσο και της χιλιομετρικής της απόστασης.

Ως εκ τούτου θεωρώ αδιανόητο η περιοχή μας ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, που έχει μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα όπως η Πάλαιρος και πλήθος αρχαιολογικών χώρων με μεγάλη ιστορική σημασία όπως η Πόλη της Βόνιτσας, να μην υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες...

Ο αποκλεισμός της Βόνιτσας από την σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο εποπτεύεται από την εταιρεία «Νέα Οδός», οδηγεί στην υποβάθμισή της πόλης και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η άμεση τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων κατεύθυνσης, με την αναγραφή «ΒΟΝΙΤΣΑ» στα σημεία σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο τόπο μας, εξαιτίας της έλλειψης πινακίδων.

ΥΓ: Επίσης πρέπει να διορθωθεί αμέσως η πληροφοριακή πινακίδα, στην οποία τοποθετείται το Αεροδρόμιο Ακτίου στην Πρέβεζα με την ορθή ονομασία «Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας»

Πηγή mypreveza.gr