ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι - Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας (pics+vid)

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι - Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας (pics+vid)

Μεταλλωρύχοι | Υπουργείο Περιβάλλοντος: Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκετονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας.Σημειώνεται πως αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων

Με σύνθημα «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.

Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και έφθασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/09/2017).

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του υπουργείου Περιβάλλοντος στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλο.

Παράλληλα, έχει εκκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», για την αδειοδότηση της εγκατάστασης στις Σκουριές.

Οι μεταλλωρύχοι ζητούν να δοθεί άμεσα η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις μεταλλειακές εγκαταστάσεις στις Σκουριές, ώστε να μην αναστείλει η εταιρεία Eldorado Gold την επενδυτική δραστηριότητά της στην περιοχή και οι ίδιοι χάσουν τις δουλειές τους.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Χατζής, ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων Αγίας Βαρβάρας

«Αστακός» ήταν έως το μεσημέρι η είσοδος του υπουργείου, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αρκετές κλούβες των ΜΑΤ είχαν κυκλώσει το κτήριο, ώστε να αποφευχθεί μια νέα κατάληψη από τους μεταλλωρύχους, όπως είχε συμβεί κατά την τελευταία φορά που είχαν κατεβεί στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 30 πούλμαν με μεταλλωρύχους έφτασαν στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Σχετικές ειδήσεις