ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο – 70 παιδιά έχασαν το μάθημα

Ηλεία: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο – 70 παιδιά έχασαν το μάθημα

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών στο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου στην Ηλεία, καθώς λόγω οφειλών της Περιφέρειας προς το ΚΤΕΛ Ηλείας, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Αποτέλεσμα ήταν 70 παιδιά να χάσουν χθες τα μαθήματά τους, καθώς δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο Σκουροχώρι με άλλο μέσο, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, μετά από καταγγελία που έκανε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, Θανάσης Κατσίμπελης. Ανάλογο ζήτημα προέκυψε και με το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

Η επιστολή του κ. Κατσίμπελη κοινοποιήθηκε ακόμα στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γεωργιόπουλος ανέφερε πως «μιλάμε για δύο γεγονότα αρκετά σημαντικά που αφορούν μεγάλο αριθμό μαθητών. Μιλήσαμε με το ΚΤΕΛ το οποίο έκανε τις δύο μεταφορές αυτές. Υπάρχει ένα θέμα με την πληρωμή των οφειλόμενων προς το ΚΤΕΛ. Επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες των οικονομικών στην Πάτρα και προωθούνται πάρα πολύ γρήγορα οι συγκεκριμένες πληρωμές που δεν έχουν γίνει και αφορούν τις διαδικασίες της Περιφέρειας. Έχουμε την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα τακτοποιηθεί και το θέμα αυτό και σύντομα θα έχουμε και τις τελευταίες πληρωμές προς το ΚΤΕΛ και τους υπόλοιπους μεταφορείς και με βάση τα νέα δεδομένα, το ΚΤΕΛ θα εκτελέσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια».

Ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά αν τα δρομολόγια που δεν εκτελέστηκαν χθες, θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα, ή οι μαθητές θα μείνουν και πάλι στο «δρόμο».

Πηγή: ilialive.gr

Σχετικές ειδήσεις