ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Μέσα στο χωριό Μάκιστος η πυρκαγιά - Μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά στην Ηλεία: Μέσα στο χωριό Μάκιστος η πυρκαγιά - Μάχη με τις φλόγες (pics)

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία, καθώς τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, η σοβαρότερη εκ των οποίων βρίσκεται στο χωριό Μάκιστος, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ilialive.gr, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί από το απόγευμα στον οικισμό, που έχει κυκλωθεί από τις φλόγες και τους καπνούς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής έχει καεί μόνο ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα, ενώ επισήμως δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του χωριού.

ilia

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι έχουν κοπάσει λίγο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα και δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια και θα δοθεί πλέον μόνο από τις επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει.

Νωρίτερα, ωστόσο, το ilialive.gr, ανέφερε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έμειναν χωρίς νερό, λόγω της αδυναμίας προσεγγίσεις στη δεξαμενή του χωριού, με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να απειλήσει ξανά τα σπίτια.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε πως «η φωτιά στην Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες».

Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο υδροφόρες των ΟΤΑ.

makistos2

Υπενθυμίζεται ότι η Μάκιστος, στη Ζαχάρω, ήταν ένα από τα χωριά που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007.

Μόνο στην Μάκιστο, είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι από τους συνολικά 44 που είχαν βρει τραγικό θάνατο από τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Αγραπιδοχώρι, σε αγροτοδασική έκταση, επίσης, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν δύο καναντέρ, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.

Ήδη, από την Παρασκευή, βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλο πύρινο μέτωπο, στο Κακοτάρι της Ηλείας, όπου επίσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτό: ilialive.gr

Σχετικές ειδήσεις