ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικοί σταθμοί: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα νέα voucher

Παιδικοί σταθμοί: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα νέα voucher

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη (4/10) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr) τα οριστικά αποτελέσματα για τους υποψήφιους, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία εξασφάλισης θέσης σε δομές φιλοξενίας παιδιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτοχοι voucher θα γίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά την πρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφάλισε για το σχετικό πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Τα αδιάθετα voucher αυξήθηκαν σε 25.000, όσες ήταν και οι αιτήσεις, από 10.000, με αποτέλεσμα το σύνολο των παιδιών που φέτος θα τοποθετηθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, που καλύπτει το πρόγραμμα, να ανέλθουν σε 108.000 έναντι 93.000 το 2016. Εκτός σταθμών θα μείνουν φέτος 25.000 παιδιά, εξαιτίας έλλειψης δομών, έναντι 29.000 περίπου το 2016.

Σημειώνεται πως οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΕΤΑΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 6 Οκτωβρίου, ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα τα voucher της 2ης κατανομής.

Σχετικές ειδήσεις