ΕΛΛΑΔΑ

Ο γιατρός από την Πάτρα που σώζει ζωές στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη! (pics)

Ο γιατρός από την Πάτρα που σώζει ζωές στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη! (pics)

Ο πατρινός Δημήτρης Γιαννούσης είναι χειρουργός και, εδώ και μία δεκαετία, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να προσφέρει τη βοήθειά του σε εμπόλεμες ζώνες.

Ο ήχος από τον βομβαρδισμό που συμβαίνει έξω, φτάνει στο χειρουργείο. Το κτήριο τρίζει κάθε φορά που μία βόμβα σκάει στο έδαφος.

«Νυστέρι», λέει ο Δημήτρης σε έναν από τους βοηθούς του. Γιατροί και νοσοκόμοι είναι συγκεντρωμένοι πάνω από τον βαριά τραυματισμένο ασθενή. Μία σφαίρα από καλάσνικοφ έχει προκαλέσει ένα διαμπερές τραύμα στο δεξί του πόδι. Ο Δημήτρης πιέζει με το νυστέρι και ανοίγει με μία τομή τη σάρκα στο σημείο από το οποίο πέρασε η σφαίρα. Αίμα χύνεται δεξιά και αριστερά. Μία ριπή αίματος πετάγεται και σκάει στο ιδρωμένο πρόσωπό του, όμως εκείνος δεν δίνει σημασία και παραμένει σκυμμένος πάνω από τον ασθενή.

Μία ακόμη βόμβα ακούγεται απ' έξω - αυτήν τη φορά ο ήχος είναι πολύ πιο έντονος. Βρίσκεται στο χειρουργείο για πολλές ώρες, ίσως παραπάνω από αυτές που θα μπορούσε να αντέξει. Όμως στον πόλεμο δεν υπάρχει ωράριο για τον γιατρό. Μάλιστα, κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο, καθώς οι βόμβες που πέφτουν έξω σύντομα θα φέρουν νέους βαριά τραυματισμένους στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Patrasevents.gr

Σχετικές ειδήσεις