ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το κτήριο του ΣτΕ - Με προβλήματα η κίνηση των οχημάτων (pics)

Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το κτήριο του ΣτΕ - Με προβλήματα η κίνηση των οχημάτων (pics)

Έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα συνταξιούχοι του Ενιαίου Δικτύου, καθώς συζητείται στην Ολομέλεια η αίτηση ακύρωσης από τις συνταξιουχικές οργανώσεις του νόμου 4387 του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η αίτηση ακύρωσης του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έχει να κάνει με τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ του αθροίσματος μικτών κύριων και επικουρικών.

Οι συνταξιούχοι «απαιτούν» δικαιοσύνη από τους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση, καθώς και λογικές και πραγματικές λύσεις στο θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού.

syntaxiouxoi1

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών-ΟΤΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών και στηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

syntaxiouxoi2

Λόγω της κινητοποίησης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου γίνεται με δυσκολία, καθώς ο δρόμος μπροστά από το ΣτΕ είναι κλειστός, εκτός από την αριστερή λωρίδα.

Σχετικές ειδήσεις