ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη στα Ιωάννινα – Εμβόλισε δύο περιπολικά

Κινηματογραφική καταδίωξη στα Ιωάννινα – Εμβόλισε δύο περιπολικά

Ένας 33χρονος από την Αλβανία συνελήφθη τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης για έλεγχο στην περιοχή του Λυκόστομου, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε δύο περιπολικά, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε στο 145ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων (κοντά στη διασταύρωση Λιγκιάδων), ενώ ο δράστης, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, συνελήφθη.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε πέντε ομοεθνείς του, ηλικίας 28, 60,30, 31 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι μετανάστες είχαν καταβάλει το συνολικό χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, προκειμένου να τους μεταφέρει ο 33χρονος διακινητής στα Ιωάννινα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παραβάσεων του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σχετικές ειδήσεις