ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο στην Πάτρα: Τι κρύβεται πίσω από τη σιδερένια πόρτα στην οδό Γερμανού;

Μυστήριο στην Πάτρα: Τι κρύβεται πίσω από τη σιδερένια πόρτα στην οδό Γερμανού;

Πέπλο μυστηρίου, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καλύπτει την υπόθεση ανεύρεσης κρύπτης στην Άνω Πόλη της Πάτρας, η οποία ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης δύο ετοιμόρροπων διατηρητέων κτηρίων στην οδό Γερμανού.

Η κατεδάφιση έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, όμως η απομάκρυνση των μπάζων που ξεκίνησε από την Δευτέρα (09/10/2017) , έφερε στην επιφάνεια την είσοδο μιας στοάς, που ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού οδηγεί.

Σύμφωνα με την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου κατεδάφισης Εύα Αθανασοπούλου, η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται επί τόπου παρακολουθώντας τις εργασίες.

H ίδια πάντως, όπως αναφέρει το dele.gr, εκτιμά ότι η είσοδος της κρύπτης αποτελεί τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εκδοχή που αν επιβεβαιωθεί θα έχει σίγουρα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Πάντως, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, δήλωσε ότι «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν δεν μπούμε πρώτα μέσα στη στοά». Η κ. Κουμούση τόνισε πάντως ότι τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί είσοδος στη στοά από αρμόδια αρχαιολόγο. Ωστόσο ακόμα κι αν εντοπιστεί κάποιο εύρημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κανείς δεν θα είναι σε θέση να πει τίποτα, αν πρώτα δεν ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού.