ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών

Μιχάλης Ζαφειρόπουλός | Ειδήσεις. Ύστερα από το μπουκέτο στοιχείων που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία 24ώρα οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν πλέον ότι η σύλληψη των δυο δραστών είναι θέμα χρόνου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Τα λάθη των δολοφόνων κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο γραφείο τους γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού, το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017) είναι ικανά να οδηγήσουν σύντομα τους αστυνομικούς στη εξιχνίαση της δολοφονικής επίθεσης. Το γενετικό υλικό, που βρέθηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχουν ήδη σταλεί στα ειδικά εργαστήρια, όπου εκεί θα τακτοποιηθούν και θα διασταυρωθούν

«Φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι άνδρες της ασφάλειας το δικηγορικό γραφείου της οδού Ασκληπιού . «Κλειδί» για την συλλογή των στοιχείων έχει αποτελέσει η μαρτυρία του στενού συνεργάτη του γνωστού δικηγόρου ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο το μοιραίο βράδυ και έχει υποδείξει στους αστυνομικούς το «σκηνικό του φόνου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει δώσει λεπτομερέστατη περιγραφή των προσώπων που ανήκουν στους δύο δράστες, αφού ήρθε σε επαφών μαζί τους για περισσότερα από 30 λεπτά.

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο ότι τα αποτυπώματα και το dna των δραστών ανήκουν σε σεσημασμένα ακόμα και πώς αν τα στοιχεία που έχουν δώσει, είναι πραγματικά ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από τις χώρες της πρώην σοβιετικής Ένωσης και για αυτό μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμη πληροφορίες, οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής. Κι ακολούθως τον πυροβόλησαν μία ή δύο φορές, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Ανατριχιαστικά τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ανατριχίλα προκαλούν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017).

Όπως προκύπτει, ο γνωστός δικηγόρος πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών.Η βολίδα τρύπησε τον δεξιό πνεύμονά του, και ενδεχομένως την καρδιά, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σχετικές ειδήσεις