ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά το βίαιο περιστατικό στο ΚΕΠ

Μέτρα λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά το βίαιο περιστατικό στο ΚΕΠ

Την μετεγκατάσταση του ΚΕΠ σιδηροδρομικού σταθμού αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά την το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (11/10).

Ο δήμος της Θεσσαλονίκης προέβη σε σχετική ανακοίνωση για την μεταφορά του ΚΕΠ στην οποία αναφέρει, ότι θα λάβει μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το συμβάν της βίαιης επίθεσης κατά υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, κλιμάκιο εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτό στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκου Φωτίου.

Κατά τη συνάντηση δηλώθηκε στους εργαζόμενους και στην παθούσα ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης α) εκτιμά την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι των Κ.Ε.Π. προς τους πολίτες υπό δυσχερείς συνθήκες εργασίας, β) αναγνωρίζει πλήρως την υποχρέωσή της αλλά και διαθέτει τη βούληση να διασφαλίζει στους υπαλλήλους συνθήκες ασφαλούς εργασίας και γ) προτίθεται να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα αποτροπής στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών.

Χθες, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

- Η επίσκεψη (Δευτέρα 16/10) στον χώρο του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού ενός τεχνικού ασφαλείας της υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να συντάξει έκθεση για τα άμεσα μέτρα και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ασφάλεια του χώρου.

- Η άμεση πρόσληψη υπηρεσίας ασφαλείας (security) για την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης του χώρου του ΚΕΠ.

- Η επίσπευση των ενεργειών εφαρμογής της ειλημμένης απόφασης της Διοίκησης του Δήμου για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε χώρο που πληροί ικανοποιητικά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

- Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού ότι τα μέτρα για την ασφαλή εργασία τους θα εφαρμοστούν άμεσα και τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να μη στερήσουν από τους πολίτες τις χρήσιμες υπηρεσίες τους».

Πηγή: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις