ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή αναγνώστη για Jumbo: Ποια Δημοκρατία και ποια Χαρά; Αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα να φύγουν!

Επιστολή αναγνώστη για Jumbo: Ποια Δημοκρατία και ποια Χαρά; Αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα να φύγουν!

Η ιστορία με τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι διαφημίσεις του Jumbo, δεν θα έχει αίσιο τέλος... Ήδη, όπως έχουμε επισημάνει έγκαιρα από το Newsbomb.gr η οργή των πολιτών έχει αρχίσει και φουσκώνει επικίνδυνα, αφού η προκλητικότητα των διαφημίσεων φέρνει την κοινωνία απέναντι σε προπαγανδιστικές λογικές που ακολουθούνται στο βωμό του κέρδους.

«ΚΑΥΤΑ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σήμερα το Newsbomb.gr δημοσιεύει αυτούσια μια από τις δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές που δέχεται καθημερινώς για τις διαφημίσεις του Jumbo.

Είναι ενδεικτική του αισθήματος απέχθειας που προκαλούν οι σεξιστικές εμμονές της συγκεκριμένης εταιρείας, οι οποίες στρέφονται κατά της ελληνικής οικογένειας και κατά των αξιών της κοινωνίας.

Διαβάστε εδώ την επιστολή - φωτιά:

«Ανοιχτή επιστολή προς τα Jumbo

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ούτε διαφημιστής, ούτε επιχειρηματίας.

Είμαι αυτό που αποκαλείτε μέσος Έλληνας πολίτης. Μέσος πολίτης με δυο παιδιά (ένα γιο και μια κόρη στο δημοτικό σχολείο) που δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πάρω 840 ευρώ το μήνα και άλλα 580 η σύζυγός μου. Με αυτά τα χρήματα καλούμαστε να επιβιώσουμε και να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στα υπερκέρδη του κύριου Βακάκη του παιχνιδοπώλη και του κάθε άλλου μεγαλοεπιχειρηματία από τα καταστήματα των οποίων αγοράζουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε από τις διαφημίσεις του Jumbo για τη χαρά της Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι ΈΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ως «αιμοδότης» του κύριου Βακάκη να διαμαρτυρηθώ έντονα για τα όσα τραγικά συμβαίνουν!

Όχι, δεν θα μπω στη διαδικασία να πω αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι καλός ή κακός επιχειρηματίας, αν βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, αν στα καταστήματά του επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας… και τα μύρια όσα έχουν γραφτεί χωρίς ποτέ να ανοίξει ρουθούνι.

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι η έννοια του σεβασμού προς τον πελάτη!!!

Οι πελάτες και οι αγοραστές των προϊόντων που φέρνει από το εξωτερικό ο κύριος Jumbo είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού…

Βλέπετε δεν πάνε όλοι στο Λονδίνο για να αγοράσουν μια κούκλα Barbie.

Εμείς λοιπόν που τροφοδοτούμε την αγορά και την πραγματική οικονομία για να μπορεί ο κύριος Jumbo να έχει υπερκέρδη και να διάγει πολυτελή βίο, απαιτούμε να σέβεται τα ευρώ που του καταθέτουμε στα ταμεία του.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη του να προσβλέπει μόνο στο κέρδος και να φτάνει στο σημείο να προκαλεί με διαφημίσεις για να τραβήξει περισσότερη πελατεία.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ο συγκεκριμένος κύριος να πουλάει καθοδήγηση και προπαγάνδα λειτουργώντας ως μέρος κάποιου κρατικού ή παρακρατικού οργανισμού.
Να ασκεί δηλαδή επιρροή στις μάζες ένας παιχνιδάς!

Ε όχι έλεος!

Σ΄ αυτόν τον ρημάδι και συνάμα ευλογημένο τόπο πέρασαν πολλοί παιχνιδάδες και κάποιοι από αυτούς έγραψαν εκατομμύρια εργατοώρες στους πάγκους των παζαριών πουλώντας παιχνίδια…

Στο δρόμο, στη βροχή, στη ζέστη, ίδρωσαν, μόχθησαν, αλλά σεβάστηκαν το ψωμάκι που έτρωγαν και σεβάστηκαν την πελατεία τους.

Αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πάσχει από κάποιο σύνδρομο υπεροψίας απέναντι στα ήθη και στα έθιμα της ελληνικής κοινωνίας, αν πιστεύει ότι οι αξίες του τόπου μας είναι ξεπερασμένες, κιτς, αναχρονιστικές και οτιδήποτε άλλο, δεν έχει παρά να πάρει τα καταστήματά του και να πάει να πουλήσει την πραμάτεια του αλλού.

Όσο όμως μένει εδώ, στην Ελλαδίτσα (την οποία δεν φαίνεται να έχει και σε μεγάλη υπόληψη), τότε θα πρέπει να τη σέβεται και να σταματήσει να μας πείσει ότι ο ίδιος είναι φορέας Δημοκρατίας και Χαράς!!!

Ποιας Δημοκρατίας και ποιας Χαράς;

Αυτής που διαφημίζει μικρά κοριτσάκια του Δημοτικού με στολές νοσοκόμας, πορνό αστυνομικίνας και καμαριέρας με μίνι και καλτσοδέτες;

Αυτής που φωνάζει για ερωτικά βρακάκια σε παιδάκια 5,6 και 7 ετών;

Αυτής που θέλει με το ζόρι να επιβάλλει στα παιδιά μας την κανονικότητα μεταξύ δυο μπαμπάδων;

Τα παιδιά μας εδώ στην Ελλάδα, τα θέλουμε ΠΑΙΔΙΑ κι όχι παρωδίες μικρομεγαλισμού.

ΟΧΙ, ο κύριος Jumbo δεν έχει το αλάθητο, ούτε είναι ο εκπρόσωπος της μοναδικής αλήθειας στην Ελλάδα.

Τις απόψεις και τις πεποιθήσεις του να τις κρατήσει για την οικογένειά του.

Αν ο ίδιος θέλει να διαλύσει την οικογένεια του με αυτούς τους νεοτερισμούς είναι δικαίωμά του.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαλύσει τις δικές μας οικογένειες, ούτε να μας χειραγωγήσει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο ίδιος και η εταιρεία του διατείνονται ότι δεν τρέχει τίποτα με αυτές τις διαφημίσεις και εμφανίζεται άνετος και «προχώ»… αν και πολύ καλά γνωρίζει την τέχνη της προπαγάνδας και την ψυχολογία των μαζών…

Δεν θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για μποϊκοτάζ, άλλωστε είμαι μια ασημαντότητα…

Ρωτάω όμως τον πατέρα Βακάκη και θέλω να μου απαντήσει στα ακόλουθα:

-Αφού είναι τόσο «προχώ» στις αντιλήψεις του, θα έκανε ποτέ κάποια διαφήμιση με ένα αυτοκίνητο να τρέχει με 200 και να καρφώνεται στο μαγαζί του σκοτώνοντας ανυποψίαστους πολίτες;

-Κι αυτή η διαφήμιση θα ήταν εξόχως προκλητική. Θα την έκανε;

Όλα τα άλλα είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές.

Λένε ότι τα μεγάλα ΣΟΚ αλλάζουν τους ανθρώπους… Ψέματα.

Με εκτίμηση

Διονύσιος Νικολόπουλος – Ένας απλός, ασήμαντος πολίτης».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του πολύτεκνου πατέρα που τσάκισε τον Mr Jumbo

Σχετικές ειδήσεις