ΕΛΛΑΔΑ

Ανέλκυση πλοίου στην Άνδρο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr

Ανέλκυση πλοίου στην Άνδρο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του πρυμναίου τμήματος του φορτηγού πλοίου "Cabrera" το οποίο τα ξημερώματα της 24 Δεκέμβριου 2016 λόγω κακών καιρικών συνθηκών και προσάραξε στις βόρειες ακτές της νήσου 'Ανδρου με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

Το «Cabrera» ήταν φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μετέφερε 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

ploio 8 water



Τότε εξαιτίας του ναυαγίου χύθηκαν στη θάλασσα μερικές δεκάδες τόνους ελαφρού μαζούτ και η μεγάλη τρικυμία που υπήρχε στην περιοχή του Καμπανού εκείνες τις μέρες διέσπασε και σκόρπισε μακριά μεγάλο μέρος αυτής της περιορισμένης ποσότητας.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr από τη διαδικασία της ανέλκυσης είναι συγκλονιστικές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Το έργο της απορρύπανσης και της ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου ανέλαβαν τρεις εταιρείες: η Smit salvage, η Megatugs και η Antipollution.

Εκπρόσωποι των εταιρειών βρέθηκαν σήμερα στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες ανέλκυσης του τμήματος του "Cabrera". Το παρών έδωσαν σήμερα μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης και ο λιμενάρχης Άνδρου.

Να σημειωθεί πως το τμήμα που θα ανελκυθεί από την θάλασσα στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε διαλυτήριο στη γειτονική Τουρκία.