ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Ηλεκτρονική κάρτα: Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Ηλεκτρονικό εισιτήριο - Ηλεκτρονική κάρτα: Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Ηλεκτρονικά εισιτήρια: Έως τις 15 Νοεμβρίου θα ισχύσουν τελικά οι παλαιές κάρτες για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, σύμφωναμε απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων κόστους 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα

Αν και αρχικά ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο η ισχύς των παλαιών καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις Mεταφορές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, οι κάρτες του Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ έως και τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Όλα τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λυθούν εντός του Νοεμβρίου», τόνισε ο κ. Σπίρτζης στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεμονωμένο εισιτήριο κόστους 1,4 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει και έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης είχει αποστείλει επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία αιτούνταν την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου.

Χαμός στα εκδοτήρια

Το αδιαχώρητο επικρατούσε από τα ξημερώματα της Τρίτης στα εκδοτήρια των Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας. Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν και σήμερα να προμηθευτούν το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να φτάσει και τις 5 ώρες.

Απίστευτο περιστατικό στον αέρα του Παπαδάκη: «Τι τραβάς ρε καρ....»

Η υπομονή όσων περιμένουν στα εκδοτήρια μετά από πολλές ώρες αναμονής λογικό είναι να εξαντλείται.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στο αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα« το πρωί της Τρίτης (31/10) έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Καθώς ο ρεπόρτερ Κώστας Τάτσης μετέδιδε τα όσα συνέβαιναν έξω από τον σταθμό, ένας ηλικιωμένος φανερά εκνευρισμένος επιτέθηκε στον καμεραμάν που τραβούσε πλάνα από την κατάσταση που επικρατούσε στο σταθμό.

Σχετικές ειδήσεις