ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση ΠΑΣΟΚ: Αυτή την οργάνωση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα

Επίθεση ΠΑΣΟΚ: Αυτή την οργάνωση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα

Η βαλλιστική εξέταση θα ανοίξει το δρόμο για τον εντοπισμο των δραστών της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας (06/11) - Την«Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την δολοφονική απόπειρα - Ποια τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα στα χέρια της η Αστυνομία

«ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ» - ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

4epithesi pasok1

Το χτεσινό (06/11) χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι' αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και -με χειροβομβίδα- στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο πριν από τις 20.00, χτες το βράδυ, άγνωστος πλησίασε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

epithesi pasok2

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξωστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

epithesi pasok14

Την ώρα εκείνη, έξω από τα γραφεία βρισκόταν ομάδα ανδρών των ΜΑΤ ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου ήταν περίπου 30 άτομα, εργαζόμενοι και στελέχη του κόμματος, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, oι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

epithesi pasok12

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα και θεωρούν πως οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό ενώ φοβούνται πως θα επαναλάβουν ανάλογη επίθεση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού στο Newsbomb.gr

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά από αυτό το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε πώς οι δράστες στήθηκαν απέναντι από τον σκοπό και πυροβόλησαν εναντίον του.

«Ο αστυνομικός ήταν στο φανάρι της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που φυλάμε συνήθως. Ο δράστης, με γρήγορες κινήσεις έφτασε απέναντι από τον σκοπό. Πρόκειται για πολύ έμπειρο συνάδελφο που κατάλαβε αμέσως τις προθέσεις του δράστη. Αμέσως φώναξε “ΟΠΛΟ” και έπεσε κάτω, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους να καλυφθούν».

Μοτοσικλέτα αναζητά η Αστυνομία

Από την Άμεση Δράση αναζητείται μια μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο δράστης και οδηγούσε ένας συνεργός του.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας και συνέλεξαν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

epithesi pasok8

Δήλωση Ν.Τόσκα για τους πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα, για το περιστατικό.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη

Έντονη ήταν η αντίδράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

epithesi pasok fwfi

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις