ΕΛΛΑΔΑ

Airbnb: Αυτό το σπίτι βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έμεινε ούτε μέρα ξενοίκιαστο - Δείτε γιατί!

Airbnb: Αυτό το σπίτι βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έμεινε ούτε μέρα ξενοίκιαστο - Δείτε γιατί!

Το φαινόμενο Airbnb, έχει «χτυπήσει» για τα καλά και τα Χανιά εδώ και περίπου δυο χρόνια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να έχουν «εξαφανιστεί» τα σπίτια για αστική μίσθωση.

Πατρικά σπίτια που παρέμεναν κλειστά ή στην καλύτερη χρησιμοποιούνταν ως εξοχικά, αλλά ακόμα και διαμερίσματα που αποτελούν κύρια κατοικία για μια οικογένεια «σενιαρίστηκαν», φόρεσαν… τα καλά τους, «άδειασαν» από τους ενοίκους και καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα έναντι το λιγότερο 20 ευρώ την ημέρα.

Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν οποιονδήποτε χώρο διέθεταν, προκειμένου να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, φιλοξενώντας τουρίστες που ήθελαν να συνδυάσουν την οικονομική διαμονή με τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Ένας Χανιώτης, όμως, αποδείχτηκε πιο ευρηματικός από τους άλλους, καθώς ούτε χρειάστηκε να ξεσπιτωθεί, ούτε να επισκευάσει κανένα σπίτι, αλλά κατάφερε να μισθώσει ένα μικρό χώρο, στην πίσω αυλή του σπιτιού του, κοντά στο Σόδυ, έναντι 25 ευρώ την ημέρα.

Ένα τροχόσπιτο, για δύο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, να «σαρώσει» άλλα καταλύματα που μισθώνονται με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή και να έχει πληρότητα 100%.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις