ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου (11/11) ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την 48ωρη άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Η 48ωρη άδεια που έλαβε ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» έληγε σήμερα το μεσημέρι και έπρεπε να δώσει το «παρών» στις φυλακές Κορυδαλλού έως τις 12:00.

Αρχικά απευθύνθηκε στο αρχειοφυλάκειο των ανδρικών φυλακών για τα διαδικαστικά και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.

koufontinas12

Δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον Κουφοντίνα τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» και ο τελευταίος απάντησε «ναι», σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

koufontinas12

Νωρίτερα και συγκεκριμένα δεκαπέντε λεπτά πριν από τις εννέα το πρωί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε βγει από το σπίτι του στον Βαρνάβα και μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του είχαν επιβιβαστεί σε ένα λευκό αυτοκίνητο και έφυγαν, χωρίς κάποιος να κάνει δηλώσεις.

Είχε προηγηθεί, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κίνηση του Έκτορα Κουφοντίνα να πλησιάσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι και να τους κεράσει γλυκό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα σε 60 ημέρες να καταθέσει νέα αίτηση για άδεια η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερης διάρκειας, τεσσάρων δηλαδή ημερών, που με κάθε αίτηση θα αυξάνονται σταδιακά και μπορούν να φτάσουν και τις εννέα.

Πώς πέρασε όμως αυτές τις δύο ημέρες ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Κουφοντίνας;

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν πέρασε -χαμογελαστός, με τη συνοδεία της συζύγου του, Αγγελικής Σωτηροπούλου, του γιου του, Έκτορα και της δικηγόρου του- την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και υπό τις επευφημίες συγκεντρωμένων αλληλέγγυων, φίλων και συγγενών του που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

koufontinas5
koufontinas5
koufontinas5
koufontinas2

Αμέσως μετά την έξοδο του από τις φυλακές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε από το ΑΤ της Νέας Μάκρης, κάτι που έπρεπε κάνει δυο φορές την ημέρα καθ’ όλη την διάρκεια της άδειας του.

Έπειτα, δείπνησε με αλληλέγγυους και φίλους σε ταβέρνα στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ λόγο μετά τις έξι το απόγευμα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του Έκτορα αλλά και την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, έφτασε στο σπίτι του στον Βαρβάβα, όπου πέρασε την άδεια του.

Ο αποκαλούμενος ως «επιχειρησιακός αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» βγήκε για πρώτη φορά από τις φυλακές μετά το 2002 οπότε και παραδόθηκε στις Αρχές, με 48ωρη άδεια, η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις με τη συναίνεση και του εισαγγελέα επόπτη των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δύο μελών του συμβουλίου.

Η χορήγηση της άδειας στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ).

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, ξεπερνάνε την πραγματικότητα

Την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στο «πιστόλι» της 17 Νοέμβρη και 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, σχολίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από την τρομοκρατική οργάνωση Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1, εξέφρασε την οργή του λέγοντας χαρακτηριστικά «στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο ξεπερνάει την πραγματικότητα».

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην δουν τα παιδιά μας, εμένα και της αδελφής μου, ειδήσεις, να μην δουν δελτίο. Για όλους όσοι έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο, είναι γνωστό ότι πρέπει να εξηγήσεις στα παιδιά όταν σε ρωτάνε «πού είναι ο παππούς; Γιατί σκότωσαν τον παππού;», συνέχισε.

Όπως είπε «κάποια στιγμή η συζήτηση τελειώνει «τώρα που είναι;». Απαντάς «στη φυλακή». Λένε «θα μείνουν φυλακή;». Λες «φυσικά». Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς έχει γίνει έτσι η πατρίδα μας που αυτήν την ώρα ο Κουφοντίνας είναι στο σπίτι του, με τους φίλους του και πίνει τα τσιπουράκια του».

«Είναι απολύτως υποκριτικό αυτό που κάνει η Κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής», επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για «μνημείο χυδαιότητας» σε ότι αφορά την αντιπαράθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την Ντόρα Μοπακογιάννη στην Βουλή.

Όπως τόνισε, «ο Κουφοντίνας δεν έχει πει ποτέ ότι μετάνιωσε, αλλά αντίθετα λέει ότι θέλει να συνεχίσει. Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Και λέει και το ανήκουστο ό,τι θα ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα. Σοβαρά; Η μόνη δραστηριότητα είναι να κάνει ληστείες για να ζήσει και να φτιάξει αυτό το σπίτι που ζει η οικογένεια του τώρα».

Ερωτηθείς για την δήλωση του «φοβάμαι, ότι θα πάω και σε άλλη κηδεία θύματος», είπε ότι «προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Κυβέρνηση; Ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλα κράτη. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία και μια αίσθηση ατιμωρησίας», είπε, καταλήγοντας ότι «πιστεύω ότι κάποιοι, κάπως, «κρατάνε» τον Αλέξη Τσίπρα».

Αποκάλυψη: Γι’ αυτό πήρε την άδεια ο Κουφοντίνας

«Η χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αιφνιδίασε απολύτως, ενώ υπάρχει δυσφορία και από δικαστικούς κύκλους. Υπήρξε μετά την αλλαγή του εισαγγελέα των φυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού η προηγούμενη δικαστική λειτουργός, κυρία Σταματίνα Περιμένη προέβαλε βέτο με το δεδομένο ότι ο "Λουκάς" της 17Ν δεν αποκήρυσσε τις θέσεις του. Τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες υπήρξε "παρέμβαση" στο σπίτι της στην Καλλιθέα και ακολούθησε η αντικατάστασή της. Ασκούνται πλέον μεγάλες πιέσεις και από ξένες διωκτικές υπηρεσίες…».

Σε αυτήν την αναφορά προχώρησε, μιλώντας στο «Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τη διήμερη άδεια στο ηγετικό μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα, υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να αποφευχθεί ένα «φιάσκο» ανάλογο με αυτό του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος το 2014 δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή μετά από άδεια που είχε λάβει, βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Άνδρες των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν το ηγετικό μέλος της 17Ν από την πρώτη στιγμή που πέρασε τις «πύλες» των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να μεταφερθεί στο σπίτι του στο Βαρνάβα, μαζί με τη γυναίκα του, Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του, Έκτορα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κουφοντίνας εμφανίστηκε δύο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης.

Σχετικές ειδήσεις