ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό η Αθήνα – Σε ποιους δρόμους παρατηρείται κυκλοφοριακό χάος

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό η Αθήνα – Σε ποιους δρόμους παρατηρείται κυκλοφοριακό χάος

Απεργία ΜΜΜ – Χωρίς Μετρό η Αθήνα: Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς σε πολλά σημεία παρατηρείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» λόγω της στάσης εργασίας στο Μετρό.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (από Αθηνών έως κόμβο Καλυφτάκη), όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα ανόδου της Λ. Κηφισίας, στην Κατεχάκη και στη Λ. Μεσογείων.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη Λ. Βασ. Σοφίας και στην Ηλιουπόλεως.

Υπενθυμίζεται, ότι στάση εργασίας στο Μετρό για σήμερα Δευτέρα (13/11/2017), από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί, αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων, σε συνέχιση της διαμαρτυρίας τους σχετικά με την ένταξη των συγκοινωνιακών φορέων στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων στο Μετρό αναφέρεται: «οι εργαζόμενοι στο Μετρό απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεων μας με στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11/17 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 η ώρα το πρωί. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

Στάση εργασίας όμως θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 10:00 το πρωί έως και τις 13:00 το μεσημέρι όπως αποφάσισαν τα δύο σωματεία των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση - φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη (16/11/2017) και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικές ειδήσεις