ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Η «Ευρυδίκη» σκέπασε την Ελλάδα - Δείτε ποιες περιοχές «σαρώνει» η κακοκαιρία

Καιρός ΤΩΡΑ: Η «Ευρυδίκη» σκέπασε την Ελλάδα - Δείτε ποιες περιοχές «σαρώνει» η κακοκαιρία

Καιρός ΤΩΡΑ:Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που «σαρώνει» την Ελλάδα.

Μάλιστα, η «Ευρυδίκη», όπως ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες (έως και την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου).

Ήδη στην Αττική, τα έντονα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς από το πρωί της Δευτέρας ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Λεκανοπέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Αναλυτικά:

Σήμερα, Δευτέρα (13/11/2017), η «Ευρυδίκη» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο, Τρίτη (14/11/2017) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το τριήμερο Τετάρτης - Παρασκευής (15-17/11/2017) διαδοχικές διαταραχές, οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Δείτε τους χάρτες, με τις βροχές που θα εκδηλωθούν τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας (13/11/2017), στη gallery του Newsbomb.gr.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες (12/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η επιδείνωση του καιρού αναμενόταν να ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα (13-11-17) μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη (14-11-17) η Κέρκυρα.

2. Την Τρίτη (14-11-17) το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

3. Την Τετάρτη (15-11-17) το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.

4. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Αυξημένος κίνδυνος πλημμυρών σε αυτές τις περιοχές

Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, με έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook, αναφέρει:

«Το χαμηλό βαρομετρικό "Ευρυδίκη", σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και "NUMA" σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, και κυρίως από αύριο, Τρίτη (14/11/2017) πρώτα στα δυτικά, με τον ήλιο να γίνεται… ακριβοθώρητος σχεδόν όλη την εβδομάδα που διανύουμε στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κυρίως οι προαναφερθείσες περιοχές, δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων, που ίσως οδηγήσουν κατά τόπους και σε πλημμυρικά επεισόδια».

Δείτε το χάρτη για την κακοκαιρία που ανήρτησε ο κ. Αρναούτογλου:

arnaoutoglou

Πλημμύρισε το Ναύπλιο

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στο Δήμο Ναυπλιέων.

Από τη σφοδρή νεροποντή, ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν τους δρόμους. Όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr, στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα στην περιοχή Κατεβασιά, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς το ρέμα της περιοχής φούσκωσε τόσο ώστε να εμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων.

nafplio10
nafplio10
nafplio10
nafplio10

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: eurokinissi, argolikeseidiseis.gr

Σχετικές ειδήσεις