ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Σύμη: Εσπευσμένα στο νησί ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Κακοκαιρία Σύμη: Εσπευσμένα στο νησί ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Κακοκαιρία | Σύμη: Όπως έγινε γνωστό νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (13/11/2017), ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναμένεται να μεταβεί στο νησί της Σύμης, το οποίο δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία «Ευρυδίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ροδιακή», ο κ. Σαντορινιός ανέφερε πως έχουν δοθεί ήδη εντολές και έχει ξεκινήσει πλωτό του Λιμενικού Σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα, αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, μηχανήματα στο νησί αναμένεται να στείλει την Τρίτη (14/11/2017) και ο Ελληνικός Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

«Αναχωρεί εκτάκτως απόψε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός για τη Σύμη. Ο Υφυπουργός θα μεταβεί με σκάφος της πολιτικής αεροπορίας στη Ρόδο και στη συνέχεια με σκάφος του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στη Σύμη.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, νωρίς το απόγευμα, με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα και τον Λιμενάρχη του νησιού, κ. Αλεξίου, κατέστη σαφές ότι το νησί βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση και την ανάγκη παρουσίας Κυβερνητικού στελέχους στο νησί. Παράλληλα ο Νεκτάριος Σαντορινιός μετέφερε τις πληροφορίες για τις ζημιές στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Τζανακόπουλο, ενώ ενημέρωσε και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή.

Περαιτέρω, και για την εκτίμηση της κατάστασης αλλά και για το συντονισμό των δυνάμεων που θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Δέδε και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Στην όλη ανάλυση της κατάστασης ο Υφυπουργός ήταν συνεχώς σε συνεργασία με τον Αρχηγό του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, κ. Ράπτη.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα το βράδυ και αύριο σε συσκέψεις για εκτίμηση της κατάστασης και να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών».

Δείτε εδώ το βίντεο από τις σφοδρές πλημμύρες στη Σύμη

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το καταστροφικό πέρασμα της «Ευρυδίκης»

Σχετικές ειδήσεις