ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 4:00 μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου, όπου θα διεξαχθεί ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και προβολή της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.Στους γονείς θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό ενώ όλα τα παιδιά θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝDVD«Το Μυστικό της Νίκης» και την ιστορία «Ο ΚΙΚΟ και το ΧΕΡΙ»

Η εκστρατεία αυτή, «'Ενα στα Πέντε» όπως ονομάστηκε, θέλει να βάλει τέλος σ' αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, να συμβάλλει στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και τελικά στον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

«Το Μυστικό της Νίκης» έρχεται να μοιραστεί με γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά τον "κανόνα του εσώρουχου", να διδάξει στα παιδιά ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό άγγιγμα, και ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά.

Tο Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα υλικό ευαισθητοποίησης με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ονομάζεται «Ο Κανόνας του Εσώρουχου» (The Underwear Rule) και αποτελείται, ανάμεσα σε άλλα, από οδηγίες για τους γονείς και ένα βιβλίο για μικρά παιδιά με τίτλο «Ο Κίκο και το Χέρι».