ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία: «Βόμβα» του δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Φονική κακοκαιρία: «Βόμβα» του δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Φονική κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα: Έτσι πλημμύρησαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος – Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος Μεγαρέων για την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Δεκαπέντε νεκροί, 23 τραυματίες και ένας αγνοούμενος είναι απολογισμός των φονικών πλημμύρων που έπληξαν την Δυτική Αττική.

Συγκλονίζει η ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα. Δεκαπέντε άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την ισχυρή κακοκαιρία που «χτύπησε» τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής.

Και ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους νέα στοιχεία για το τι έφταιξε και προκάλεσε την τραγωδία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα, Πέμπτη (16/11/2017) ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρ. Σταμούλης, το πρόβλημα σε αυτή την περιοχή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ της πόλης της Νέας Περάμου και του όρους Πατέρα, από όπου κατεβαίνουν τα νερά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η Εθνική Οδός λειτουργεί ως φράγμα. «Δεν άφησαν διόδους εκεί που ήταν η φυσική ροή του νερού. Άφησαν συγκεκριμένες διόδους. Πολύ λιγότερες από αυτές που η φύση έχει φτιάξει, με αποτέλεσμα το νερό να φεύγει από εκεί με μεγάλη ταχύτητα γιατί συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες» καταγγέλλει ο κ. Σταμούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα την αυθαίρετη δόμηση στην περιοχή. «Γίνονται αυθαίρετα και μετά κάνουν ένα σχέδιο για τη νομιμοποίησή τους» ανάφερε χαρακτηριστικά.