ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Πολυτεχνείου 2017: Προσυγκεντρώσεις, μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πορεία Πολυτεχνείου 2017: Προσυγκεντρώσεις, μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ | Ειδήσεις: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Απροσπέλαστο είναι από το πρωί το κέντρο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα, ενώ ισχυρότατα είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας υπό το φόβο επεισοδίων.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος.

Κατά τη διεξαγωγή της πορείας η οποία θα ξεκινήσει το μεσημέρι, οι ρυθμίσεις της τροχαίας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο θα είναι κλειστό από τις 15:00 το μεσημέρι.

Προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τροποποιήσεις θα σημειωθούν στη λειτουργία του Μετρό την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, με εντολή της αστυνομίας.

Στις 15:00 θα κλείσει ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση, ενώ οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τους παρακείμενους σταθμούς.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ενισχυμένα σε σχέση με πέρσι, θα είναι φέτος τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν επεισόδια.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στην διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, στην φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στην πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει στην Ασφάλεια, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%, σε σχέση με πέρσι και έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το in.gr, προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, έχει προκαλέσει κείμενο των αντιεξουσιαστών, που έχει αναρτηθεί σε ιστότοπο του χώρου στο διαδίκτυο, με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Τις αρχές προβληματίζουν οι επιθέσεις από ταράτσες πολυκατοικιών, που έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια, γι΄ αυτό υπάρχει σχεδιασμός για να αποφευχθούν ή να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα. Σε εγρήγορση είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ