ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: «Βυθίστηκε» το Κερατσίνι - Η κακοκαιρία σαρώνει όλη την Αθήνα

Καιρός ΤΩΡΑ: «Βυθίστηκε» το Κερατσίνι - Η κακοκαιρία σαρώνει όλη την Αθήνα

Καιρός ΤΩΡΑ:Μετά τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης (16/11/2017) την Αθήνα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε όλη την Αττική, νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» το Λεκανοπέδιο.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Τραγική είναι η κατάσταση στο Κερατσίνι, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα.

Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο που «ανέβασε» χρήστης του YouTube:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στο Κερατσίνι , 7 στο Πέραμα και 16 στη Σαλαμίνα.

Δείτε βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας:

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11:00 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σχιστού.

Δείτε ΕΔΩ όλους τους κλειστούς δρόμους στην Αττική

Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δείτε βίντεο από την Κηπούπολη που έστειλε αναγνώστης του Newsbomb.gr:

Φωτογραφία από τον Πειραιά που έστειλε αναγνώστης του Newsbomb.gr:

IMG 3873 1

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με το Δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί, επίσης, του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

keratsini10 copy

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο για τυχόν προβλήματα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

- Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

- Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

- Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την κακοκαιρία

Πηγή φωτογραφιών: keratsinivoice.blogspot.gr