ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο Live: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – «Φρούριο» το κέντρο

Πολυτεχνείο Live: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – «Φρούριο» το κέντρο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων

Ενισχυμένα σε σχέση με πέρσι, είναι φέτος τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν επεισόδια.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στην διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, στη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στην πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει στην Ασφάλεια, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%, σε σχέση με πέρσι και έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «44η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ κατά τη διεξαγωγή της πορείας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τροποποιήσεις θα σημειωθούν στη λειτουργία του Μετρό την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, με εντολή της αστυνομίας.

Στις 15:00 έκλεισε ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση, ενώ οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τους παρακείμενους σταθμούς.

Σχετικές ειδήσεις